Almanya’da yeni tartışma: C harfi

CDU/CSU, AfD İle Göç ve Sığınma Konularında Anlaşmaya Gitti

Almanya’da 23 Şubat Pazar günü gerçekleşecek seçimlere sadece üç hafta kala, Hristiyan Demokrat Birlik/Hristiyan Sosyal Birlik (CDU/CSU) partileri, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) ile federal mecliste göç ve sığınma konularında anlaşma sağlamak için adımlar attı.

CDU/CSU’nun AfD ile işbirliği yapmasını eleştiren Katolik ve Protestan kiliseleri, bu durumun Hristiyan değerlerine aykırı olduğunu belirtti. Kiliseler, dayanışma, insan onuru ve yardımlaşma gibi değerlerin aşırı sağcı politikalarla uyumlu olmadığını vurgulayarak tüm milletvekillerine mektup gönderdi. Ancak CDU Fraksiyon Başkanı ve ana muhalefet parti lideri Friedrich Merz, bu uyarıları dikkate almadı ve mecliste AfD ve FDP’nin desteğiyle göç ve sığınma politikalarını kabul ettirdi.

“C’ HARFİ BOŞ BİR SEMBOL OLMAMALI”

Politik gözlemciler, CDU/CSU’nun AfD ile yaptığı anlaşmanın partinin kimliğini ve inandırıcılığını sorgulandığını belirtiyor. Aynı zamanda, CDU/CSU’nun isminde yer alan ‘Hıristiyanlık’ kısaltması için kullanılan “C” harfinin anlamını yitirme ihtimaline dikkat çekiliyor. Kısaca, “Bu harfi taşıyan bir parti, toplumu bölmeyi hedefleyen siyasi güçlerle işbirliği yapmamalıdır” yorumu yapılıyor.

GÖÇMENLERİN TEDİRGİNLİĞİ

CSU’lu Bavyera Başbakanı Markus Söder’in seçimler öncesinde göçmen karşıtı açıklamalar yapması da dikkat çekici bir gelişme oldu. Bu durum, uzun yıllardır Almanya’da yaşayan göçmenler arasında endişe yarattı. Meclisteki partilerin güvence vermesine rağmen, göçmen kökenli seçmenler tedirginlik içinde.

CDU/CSU’nun AfD ile anlaşması, Almanya’da siyasi dengeleri değiştirebilecek bir sürecin başlangıcı olarak görülüyor. “Brandmauer” (yangını önleme duvarı) ilkesinin zedelenmesi, sadece partilerin değil, ülkedeki demokratik düzenin de geleceğini etkileyebilir. Önümüzdeki günlerde, Almanya’daki siyasi manzaranın nasıl şekilleneceği merak konusu.

Related Posts

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 60 gözaltı

Düzce’de uyuşturucudan mükerrer suç kaydı bulunan 60 şüpheli yakalandı.

Hindistan saldırısı sonrası Pakistanlılar stok yapmaya başladı

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını bildirdi.

Netanyahu: Amacımız Orta Doğu’nun çehresini değiştirmek

Netanyahu: Amacımız Orta Doğu’nun çehresini değiştirmek

Pahalgam saldırısı ve nükleer çatışma riski

Pahalgam saldırısı sonrası Alt Kıta yeni gerilim testinden geçiyor. Uluslararası toplumun unutmaması gereken bir konu var. Keşmir üç nükleer komşu arasında bölüşülmüştür ve Pakistan ile Hindistan arasında potansiyel bir nükleer parlama noktasıdır. Sorunun masada çözülmesi herkesin menfaatine olacak.

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplumun İsrail’in pervasız saldırganlığına sessiz kalmaması küresel barışın gereğidir

İsrail’in Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik saldırıları hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir