DİSK-AR’dan enflasyon raporu: “TÜİK’in şaibeli enflasyon verilerine göre bile yüksek seyrediyor!”

Enflasyon Türkiye’de Yüksek Seyrediyor: DİSK-AR Raporu

T24 Haber Merkezi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi, TÜİK’in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin şaibeli bulgular paylaştı. Rapora göre, enflasyon hala yüksek seviyelerde seyrediyor.

DİSK-AR, TÜİK’in nisan ayı enflasyon verilerine dair raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapor, enflasyondaki artış hızında baz etkisiyle birlikte bir yavaşlama olduğunu ancak fiyatların hala artmaya devam ettiğini vurguluyor. Özellikle dar gelirli kesimlerin bu durumdan olumsuz şekilde etkilendiği belirtiliyor.

Raporda gıda fiyatlarının genel ortalamadan daha hızlı arttığı ve düşük gelir grubundaki insanları daha fazla etkilediği ifade ediliyor. Ayrıca, TÜİK’in halkın hissettiği enflasyonu dikkate alarak verilerini yeniden değerlendirmesi gerektiği vurgulanıyor.

“Hissedilen Enflasyon Resmi Verilerden Yüksek”

Raporda, TÜİK’in madde sepeti fiyatlarını Haziran 2022’den bu yana açıklamadığı ve bu durumun resmi verilere olan güveni sorgulattığı belirtiliyor. “TÜİK’in şaibeli enflasyon verilerine göre bile Türkiye’de enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor” deniliyor.

Raporda, 2023 yılında hissedilen enflasyonun açıklanan resmi enflasyonun iki katı olduğu belirtilirken, TÜİK’in tüketici eğilim anketi sonuçlarını kamuoyuyla paylaşması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, yıllık enflasyon ile 12 aylık ortalamalara göre hesaplanan enflasyon oranı arasındaki farkın giderek açıldığına dikkat çekiliyor.

Raporda, Temmuz 2024’e kadar ortalamalara göre enflasyon oranının yıllık enflasyonun üzerinde seyrettiği ancak Nisan 2025 itibarıyla yıllık enflasyonun gerisine düştüğü belirtiliyor. “Enflasyonla mücadele sadece rakamlarla değil, gelir adaletsizliğiyle, fiyat artışlarından en çok etkilenen kesimlerin korunmasıyla mümkündür” deniliyor.

Related Posts

Yatırım danışmanı, deprem sonrasında evini satmak ya da ev almak isteyenleri uyardı: ‘Sakın ha kaptırmayın’

İstanbul’daki deprem sonrasında, evi olanların evlerini satmak ya da arsa almak için acele edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan yatırım danışmanı Mert Başaran nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Gram altında makas uçtu: 7 Yıl önce bu fiyata gram altın alınıyordu!

Altın alım-satımında makas aralığı yükselişe geçti. Gram altın alım-satım makası 140-175 lira arasında değişiyor. 7 yıl önce bu fiyata 1 gram altın alınabiliyordu.

Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Türkiye’den 30 ülkeye 75 milyon dalın üzerinde çiçek ihraç edildi, iç pazardaki mezatlarda ise hareketlilik sürüyor.

Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 46’ya yükseltmesinin ardından mevduat faizi yüzde 50’yi aştı, bazı bankalarda ‘hoş geldin faizi’ yüzde 52’ye kadar çıktı. Yıllık bileşik faiz ise yüzde 60’ı geride bıraktı. Borsa düşerken, döviz ve altın dalgalanırken, vatandaşın ilgisi yine TL mevduatına yöneldi.

Altın fiyatları bugün ne kadar? 7 Mayıs 2025 fiyatları

Altının yükselişi durmak bilmezken yurttaşlar güncel altın fiyatlarını merak ediyor. Peki gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Ekonomi ve piyasa yazısı yazmak ya da yazmamak

Türkiye’de siyasi gündem ne kadar gerilimli olursa olsun, her dönemde ekonomi ülkenin en önemli meselesi olduğu açıktır. Özellikle pandemiden sonra tüm dünyada tedarik zincirinin bozulmasıyla birlikte gıdaya erişimden enflasyona kadar pek çok alanda ciddi dengesizlikler yaşandı. ABD ve Çin dahil olmak üzere hiçbir ülke bu süreçten etkilenmeden çıkamadı. Bizim memlekette ise çoğu zaman insanlar kendi işine odaklanmak yerine, üzerine düşmeyen konular hakkında fikir yürütmeyi tercih eder. Siyaset,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir