Bahçeli’den 23 maddelik ‘Türkiye Partisi’ açıklaması

4 Şubat tarihinde hastanede tedavi altına alınan ve 10 gün sonra taburcu edilen MHP Lideri, 2 aydan bu yana herhangi bir fotoğraf vermemesi ancak gündeme dair yaptığı değerlendirmeler ile gündemde kalmaya devam ediyor.

Partisinin haftalık grup toplantılarına sağlığı el vermediği için katılamayan Bahçeli sosyal medya hesabından ve partisinin yayın organı Türkgün gazetesinden uzun açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Bahçeli bugün 23 madde sıralayarak her partinin Türkiye partisi olması gerektiğini kaydetti. Bahçeli’nin 23 maddelik Türkiye Partisi beklentileri şu şekilde:

-Türk devletinin kuruluş ilkelerine, Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlılık.
-Türkiye’nin hukuk düzenine uygun hareket etme.
-Ortak tarih, kültür ve medeniyete, gelecek tasavvuruna, birlikte yaşama iradesine güçlü vurgu, tasada ve kıvançta bir olma yönünde duygudaşlık.
-Vatandaş odaklılık
-Bölgesel veya belirli kimlikler üzerinden değil Türkiye’nin bütününe yönelik toplumsal sorunlara odaklanan bir siyaset anlayışının egemen olması
-Milli birliği içselleştirme
Terörü ve şiddeti bir yöntem olarak görmeme, amaçları için terörü yöntem olarak görenleri lanetleme
-Türkiye’yi temsil noktasında milli hedef ve politikalara göre hareket etme
-Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, daha müreffeh bir ülke olması, huzur ve güvenliği, beka ve birlikteliği için çalışma
-Bölücü, dışlayıcı, toplumu kışkırtıcı, tahrik edici, ayrıştırıcı dil kullanmama
-Anayasal düzene, hukuk normlarına uygun söylem geliştirme
-PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerini meşrulaştırmama
-Kimlik siyasetini öne çıkarmak yerine kapsayıcı Türk vatandaşlığı üzerinde mutabakat
-Türkiye’nin birliği, bekası ortak geleceği ve güçlü Türkiye için çaba sarfetme
-Siyasete katılımı artırma, teşkilatlarında çeşitliliği sağlama
-Etnik temelli siyaseti çağrıştıran unsurlardan vaz geçme
-Devlet kurumlarıyla iletişimi güçlendirme
-Devlet karşıtı politika ve söyleme son verme

-Kurucu değerlere Atatürk’e sahip çıkmak
-Şehidine ağlamak, milli maç galibiyetine sevinmek
-Milli sınırlar içinde üniter yapıda birlikte yaşama iradesine inançla bağlı olmak, tek devlet, tek millet, tek vatan tek bayrak ta birleşmek, anayasanın ilk üç maddesindeki kurucu ilkere sadık olmak
-Güçlü Türkiye ve müreffeh toplum için politika geliştirmek
-Kısaca Önce ülkem ve milletim diyebilmek hep birlikte Türkiye’ye inanmaktır.

Related Posts

Sakarya’nın 2 ilçesinde denize girmek yasaklandı

Sakarya’nın Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek kaymakamlık kararıyla 1 gün süreyle yasaklandı. Sahil Güvenlik ekipleri kıyılarda devriye geziyor.

Anket: Gençlerin başarılı bulduğu milletvekilleri belli oldu

ORC Araştırma, gençlere başarılı buldukları milletvekillerini sordu. Buna göre gençler arasında en başarılı görülen milletvekili CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır oldu.

Av Tüfeğiyle Dehşet Saçtı! Anne ve kız 6 gün arayla öldü

Hatay’ın Altunözü ilçesinde eşi Hasan i., tarafından 12 yaşındaki kızı İrem ile beraber silahlı saldırıya uğrayan 45 yaşındaki Feryal İ., hayatını kaybetti

Özgür Özel’den ‘etkin pişmanlık’ soruşturmasına tepki: Sorumlusunun sen olacağını bil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, etkin pişmanlık için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmaya dair ”Ekrem Başkan, arkadaşlarımızın kadınlar ve çocuklarla tehdit edildiğini bizzat dinlemiş, şimdi buyursun soruşturma başlatsın. İftiraya zorladığın kişiler bir gün senin hakkında bunları söylediğinde bunun sorumlusunun sen olacağını bil” dedi.

İran’ın Weizmann Bilim Enstitüsü saldırısının İsrail’e devasa maliyeti ortaya çıktı!

İsrail merkezli Calcalist’in haberine göre yarım milyar dolardan fazla hasar gören ve İsrail’in askeri projelerinin yanı sıra nükleer araştırmaları için de önemli yer tutan enstitüde üç araştırma binası ciddi şekilde hasar gördü ve çok sayıda başka …

Tek çözüm yolu müzakere masası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail ile İran arasındaki çatışmanın tek çözüm yolunun müzakere masası olduğunu söyledi. BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed ile telefonda görüşen Erdoğan, mevcut durumun Gazze’yi gölgede bırakmaması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, aksi durumunda BatıŞeria ve Doğu Kudüs’ün de işgal tehdidi ile karşı karşıya kalabileceğini vurguladı.